Najväčšie obavy z vlámaní sú v Prešovskom kraji, najmenšie v Žilinskom

30.11.2012 Bratislava

Bratislava 30. novembra (Teraz.sk) - Približne jedna pätina ľudí si myslí, že býva v bezpečnej lokalite a dve tretiny si myslia, že ich lokalita je viac menej bezpečná.

Vyplýva to z výsledkov ankety, ktorú na vzorke 580 slovenských a 438 českých respondentov uskutočnil v priebehu leta a jesene 2012 v spolupráci s Národným inštitútom rozvoja práce a sociálnej komunikácie najväčší výrobca bezpečnostných dverí na Slovensku – spoločnosť SHERLOCK.

Najviac sa ľudia obávajú vlámaní do bytov. V Česku sa ich obáva až polovica ľudí, na Slovensku je to 42% .

Najväčšie obavy z vlámaní do bytov majú v Prešovskom kraji – takmer 57%, najmenšie v Žilinskom 37% .

Ďalším najobávanejším deliktom sú krádeže, týkajúce sa áut, ktorých sa viac obávajú na Slovensku – 17% ako v Česku – 14%.

Ohrozovanie a napadnutie osôb je tretím najobávanejším deliktom v oboch krajinách, najviac sa ho obávajú ľudia v Košickom kraji – 26%, naopak v Trnavskom kraji iba 2% a v Brnenskom kraji 0% .

SHERLOCK, s.r.o. je spoločnosť s najdlhšou tradíciou výroby bezpečnostných dverí na Slovensku. História firmy SHERLOCK sa začala pred viac ako 25 rokmi. Neskôr SHERLOCK založil dcérsku spoločnosť v Česku a v súčasnosti predáva aj do Maďarska a Rakúska.
 

Vyberte región